EST. 2002

Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo.

Prva postava THE BITE-a koja je izašla na binu KST-a bila je: Mila Bakić - vokal, Mladen Vujović - bubnjevi, Igor Ilić - bas, Slobodan Jovanović- gitara, Bojan Savić - solo gitara. Nakon što je  Mila 2003. godine otišla na duži put, na njeno mesto došla je Una Arsenović (“Urlik Besnog Pileta”). Zahvaljujući svom velikom iskustvu u različitim  blues bendovima I studijskom radu, THE BITE je najzad zazvučao onako kako je zamišljeno.
Svoj prvi demo snimak bend je uradio u novembru 2003. godine, u studiju „AMADEUS“. Produkciju radi Đura (EYESBURN), koji će kasnije raditi sa mnogim zvučnim imenima domaće i strane scene.

Prvi zvanični audio snimaju u studiju kod Dadija (ZONA B), koji radi i produkciju. S obzirom na svoje veliko iskustvo kao muzičara blues benda i producenta, Dadi daje svoj pečat u sirovu energiju svirke THE BITE-a. Na snimku kao prateći vokal gostuje i prva pevačica Mila.

Od 2006. Mladen prelazi na gitaru, a bubnjeve nakon Slobodana (IRIE FM) i Borka (ex PARTIBREJKERS), svira Milan Nejković - Miša (ANTI-DOTE). Od tada THE BITE opet ima postavu sa dve gitare.

U martu 2010 godine Una napušta bend, a na mesto glavnog vokala dolazi Julijana Vincan (HIMERA, ABBA REAL TRIBUTE BAND, DEA DIA).

2011. “The Bite” ulazi u studio da snimi 5 novih pesama u „BARE WIRED“ studiju, kod Bareta.  Pesme su, takođe, snimljene uživo, i našle su se na EP-u “MAKE YOU MINE”.
 Za pesmu “The Bite” sa ovog albuma, bend je u maju 2012. godine snimio spot u režiji Bratislava Vidanovića (spot možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=x6i7yqCqygk)

Bend je iste godine učestvovao u Majskoj gitarijadi u Požarevcu, gde je osvojio prvo mesto.
Tokom jula 2012. godine, bend učestvuje u TV takmičenju u emisiji “LIVE SHOT” na Kanalu 9 (Novi Sad), I dolazi do finala. Avgusta 2012. bend je nastupao na Šumadija festu.
U oktobru bend kreće na mini turneju “BEZ ŠMINKE”, gde će za manje od četiri meseca svirati u više od 30 gradova Srbije, kao I na METAL WAR FEST-u u Mađarskoj.

U decembru u studiju “ KING OLIVER” počinje snimanje albuma “LIFE”.

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, sa Ljiljanom Zdravković (PLUTONIA, MAD RED), kao glavnim vokalom, i Nebojšom Brkićem (PRTI BEE GEE, ŠAHT) na bubnjevima.
3.juna 2016, izdaju novi singl “LIES".  

Kao bend koji se orijentisao na klupske svirke, THE BITE je svirao u mnogobrojnim klubovima širom Srbije.  Iako najbolje zvuči na velikim binama, bend ostaje pri stavu da je kontakt sa publikom veoma bitan i da ne treba bežati od „malih“ svirki.  Od EXIT-a do raznih manjih festivala, pa sve do klubova u koje staje jedva 50-ak posetilaca, THE BITE širi svoju publiku, pružajući im ono što jedan pravi rock’n’roll bend treba da ima, veliku i neumornu energiju, pesme sa pevljivim refrenima, i što je najbitnije - dobar provod.

Od 2016. godine, bend radi u novoj postavi, nova pevačica benda je Ljiljana Zdravković, a bubnjar Nebojša Brkić. U junu 2016, izdaju novi singl “LIES. Singl je naišao na dobre reakcije publike, a našao se i u finalu Godišnjaka radija 202.
Prvi singl na srpskom jeziku Da se ponovo rodim", The Bite su izdali nekoliko meseci kasnije.
U finalu Beogradskog autorskog rok festivala - BARF 2016, dobili su 2. nagradu žirija, za najboljeg izvođača na festivalu, učestvovali su na festivalu BUNT 2017.godine, svirali na Singidunum festu na Kalemegdanu kao i na Arhangel festu u Grockoj.
Nakon veoma uspešnog singla GO TO HELL (koji je ušao i u finale Rok godišnjaka na Radiju 202), bend na samom početku 2019.godine izbacuje i novi spot i singl za pesmu ZNAŠ, a nakon toga i lyric video za akustičnu pesmu "We Used To Dance".
U junu 2019.godine na mesto drugog gitariste u bendu dolazi Ivan Srdanović, a na mesto bubnjara Bojan Stevanović.

20.decembra 2019. The Bite je objavio svoj drugi studijski album CHAINS (CD Baby).